lauantai 28. tammikuuta 2023

Lohimedaljonki ja uunikasvikset

 Lauantai kun oli, on meillä luonnollisesti toripäivä. Koska asumme pienellä paikkakunnalla, torimyyjiäkään ei pilvin pimein ole. Mutta riittävästi meille.

Uutena myyjänä siellä on nyt ollut kalaherkkujen tekijä. Se onkin kiva lisä, koska varsinainen kalakauppias lopetti tässä meidän torilla joulun maissa. 

Menin tietty ensin "perunakauppiaan" luo. Hänellä on toki paljon kaikkea muutakin. Kuten tyrnimehua. Häneltä ostin sellerin. Olikin todella hyvä ja napakka yksilö. Ostin myös palsternakkaa. Mitään hajua ei ollut, mitä niistä tekisin. Kunnes menin kalaherkkujen luo. Sieltä nappasin pari savustettua lohimedaljonkia sekä rapusörsselin.

Niinpä meillä tänään oli ruokana savustettu lohimedaljonki, uunissa haudutettu selleri sekä palsternakka tikut. Näille jälkimmäiselle tein Cream Freshistä soosin, johon laitoin chilikastiketta, suolaa ja valkosipulia.


Pikkusen tikut oli liian kauan uunissa, mutta ei tahtia haitannut.
Sellerin päällä on voita, suolaa ja rosmariinia.

Simppeli ruoka, mutta todella hyvän makuinen.
Ihastuin ikihyviksi sellerin ja lohen yhteensopivuuteen.
Tämähän on suorastaan terveellinen ruoka.
Dilkka valkoviiniä kruunasi aterian.

Eulaalia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...