torstai 18. toukokuuta 2023

Lohimedaljongit + kasvispihvit

Helatorstain kunniaksi meillä syötiin lohimedaljonkeja ja kasvispihvejä. Kasvispihvit tein pari päivää sitten valmistuneesta kasviskeitosta.  Siinä oli porkkanaa, perunaa ja valkosipuli. Lisäsin sörsseliin pari kananmunaa, noin desi juustoraastetta, samoin tattarijauhoa ja ripaus vehnäjauhoja. Annoin vetäytyä pihvitaikinan hetken aikaa. Noin puoli tuntia. 

Soosina kermaviilistä tehty soosi, jossa oli suolaa, sokeria, pieni pätkä sinappia sekä kurkkusalaattia. Ainekset vain sekaisin ja soosi oli valmis.

Mausteena lohelle oli suola ja Teryaki kastike, joka antoi todella hyvän värin sekä maun.
Kauan sitten hankittu parilapannukin pääsi medaljonkeja paistamaan.

Saiturin kasvispihvit

Kermaviilikastike

Rautapannu näyttää tältä, käytön jälkeen.
Kun pannusta pitää hyvää huolta - tarkoittaa, että siinä ei säilytetä ruokaa ja putsataan hetimmiten lämpimänä. Näin siitä saadaan moneksi vuodeksi hyvä työpari.

Tämä ruoka oli todella hyvä näin pyhäpäivän ateriaksi.
Yksinkertaista. Maukasta.

Eulaalia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...