Helatorstain kunniaksi meillä syötiin lohimedaljonkeja ja kasvispihvejä. Kasvispihvit tein pari päivää sitten valmistuneesta kasviskeitosta. Siinä oli porkkanaa, perunaa ja valkosipuli. Lisäsin sörsseliin pari kananmunaa, noin desi juustoraastetta, samoin tattarijauhoa ja ripaus vehnäjauhoja. Annoin vetäytyä pihvitaikinan hetken aikaa. Noin puoli tuntia.
Soosina kermaviilistä tehty soosi, jossa oli suolaa, sokeria, pieni pätkä sinappia sekä kurkkusalaattia. Ainekset vain sekaisin ja soosi oli valmis.
Mausteena lohelle oli suola ja Teryaki kastike, joka antoi todella hyvän värin sekä maun.
Kauan sitten hankittu parilapannukin pääsi medaljonkeja paistamaan.
Saiturin kasvispihvit
Kermaviilikastike
Rautapannu näyttää tältä, käytön jälkeen.
Kun pannusta pitää hyvää huolta - tarkoittaa, että siinä ei säilytetä ruokaa ja putsataan hetimmiten lämpimänä. Näin siitä saadaan moneksi vuodeksi hyvä työpari.
Tämä ruoka oli todella hyvä näin pyhäpäivän ateriaksi.
Yksinkertaista. Maukasta.
Eulaalia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti