keskiviikko 2. elokuuta 2023

Lohipiirakka ja risotto

 Isäntä savusti viikonloppuna lohifileen ja sitä jäi, joten siitä tehtiin ensin lohirisotto.

Lisäksi laitoin palmukaalia ja varsiselleriä.
Hyvää oli.

Sitten vuorossa oli lohipiirakka.

Juuri metsästä haetut kanttarellit pääsivät maustamaan tätä paistosta.
Kuten myös palmukaali, joka kasvaa kasvihuoneessa. Sekä varsiselleri.
Sipuli ja valkosipuli myös tässä muhimassa.

Tässä piirakka menossa uuniin. 
Päälle ranskalaista juustoa, salviaa ja punapippuria

Valmiina syötäväksi.
Pohjan tein itse. Se on maailman helpoin:
125 g voita
3 dl jauhoja - laitoin ruis- ja vehnäjauhoja
1 tl suolaa
n. 1 dl kylmää vettä.
Voi ja jauhot nypitään murusiksi ja lisätään vesi.
Painellaan vuokaan, haarukoidaan ilmanvaihto ja annetaan olla jääkaapissa
puolisen tuntia. Sitten täytteet päälle ja uuniin.

Kaali-kurkkusalaatti sopi mainiosti kylkeen.

Näin saatiin lohifileestä kolme eri ruokaa.

Eulaalia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...