Tänään oli sadepäivä, niin teki mieli vähän tuhdimpaa ruokaa. Perussetti otettiin käyttöön, mutta vähän muunnellulla twistillä. Siispä jauhelihakastike ja keitetyt perunat.
Kastikkeeseen tuli 500 g Dexter-jauhelihaa
Tämä on huippuhyvää lihaa, jota saa REKO-jakelusta.
Tässä on rasvaakin alle 7 %
Koska tästä tuli sadepäivän iloisempi jauhelihakastike,
niin kasvisten pilkkomisesta tekeminen alkaa.
Jauheliha paistui ensin mausteseoksessa, jossa oli
chili, caram masala, kuivattu paprika ja korianteri.
Kun jauheliha on kunnolla! paistunut ruskeaksi, lisätään kasvikset.
Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.
Tässä kastikkeessa on porkkana, sipuli, valkosipuli, purjo ja herneet.
Lisätään myös kasvislientä niin, tuntuu kastikkeelta. Jos kastike jää liian löysäksi,
Maizena on oiva apu. Eikä tarvitse vehnäjauhojen kanssa lutrata.
Hyvää yksinkertaista ruokaa.
Kastiketta tuli niin paljon, että sitä jäi.
Saas nähdä, mitä siitä taas syntyy.
Satsista löytyy mm. avomaankurkku, tomaatti, valkokaali, salottisipuli, suippopaprika,
hunaja ja persikka.
Totta, kotimaisia persikoita.
Niitähän piti heti maistaa ja kyllä maku ja mehevyys oli sitä luokkaa, että ulkolaiset jää toiseksi.
Todella hyviä!
Suippopaprikat oli komeita - 25 cm pitkiä.
Ja tuoreus....
Eulaalia
Jep, maizenaa on aina kaapissa. Harmi, etten enää voi syödä noita värikkäitä paprikoitakaan. :(
VastaaPoista