tiistai 16. elokuuta 2022

Helleruokaa

 Ei auttaisi valittaa. Vielä ne kylmät pakkasetkin tulee. 

Mutta kaikin keinoin on näitä hellepäiviä yritettävä helpottaa.

Tänään tein cazpacho keittoa. Vaikea nimi, mutta helppo tehdä. 

Superihana. Superhelppo.

Tarvikkeet:
3 avomaankurkkua, tavallinen kurkku käy myös
6 tomaattia
1 valkosipulin kynsi
2 porkkanaa
1 sellerin varsi
pala hunajamelonia
1/2 sitruunan mehu
vajaa 1/2 dl oliiviöljyä
suolaa rouhaisu myllystä
mustapippuria

Kaikki ainekset blenderiin tms. Kun seos on valmista, maistetaan.
Tässä oli kerralla kaikki kohdillaan.
Joten annostelu esim. juomalasiin ja annetaan maustua 2 tuntia jääkaapissa.

Tätä meillä tehdään uudelleen, tosin eri aineksista.
Todella virkistävä jääkaappikylmä keitto. 
Jätin keiton sen verran paksuksi, että se syötiin lusikalla.

Eulaalia


1 kommentti:

  1. Viimeksi ei antanut enää kommentoida tähän. Vissiin kirjoitin jo liikaa. :) En voisi tätä tehdä, kun siinä on tomaattia ja raakaa porkkanaa. Mutta ainahan voi varioida.

    VastaaPoista

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...