Jauhelihakastike on kyllä paras keksintö sitten sähkölampun. Kun tekee kerralla kunnon jauhelihakastikkeen jääkaappiin, siitä on ilo moneen eri ateriaan.
Tällä kertaa jauhelihakastike löysi tiensä katuruokaan.
Sämpylän väliin pikkelöityä kesäkurpitsaa, eilistä jauhelihakastiketta (kylmänä)
avomaankurkku pitkänä suikaleena sekä suippopaprikaa.
Todella hyvä ja kirpakka
Kesäkurpitsa pikkelsiä tein tänään lisää, kun entinen satsi tuli jo syötyä.
Tarvikkeet:
1 kesäkupitsa (laitoin puolikkaan kun oli niin iso)
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
Raastetaan em. kasvikset.
Lämmitä vesi kattilassa. Lisää rouhaisu suolaa. Anna kiehahtaa, lisää kasvikset. Anna kiehahtaa.
Sen jälkeen siivilöi kasvikset ja laita puhtaaseen purkkiin.
Lisää puolikaan sitruunan mehu.
Laita kattilaan 2,5 dl vettä
2 dl sokeria
1 dl etikkaa
Kiehauta.
Kaada seos purkkiin, jossa kasvikset on.
Anna jäähtyä.
Säilytä jääkaapissa.
Säilyy jääkaapissa n. 1 kk.
Hyvä lisuke monenlaisiin ruokiin.
Eulaalia
Minäkin syön kylmää jauhelihakastiketta leivän päällä. Joskus teen lämpimiä voileipiä ja laitan päälle vielä juustoa ja sitten mikroon.
VastaaPoista