perjantai 19. elokuuta 2022

Jauhelihakastikkeen toinen muoto

 Jauhelihakastike on kyllä paras keksintö sitten sähkölampun. Kun tekee kerralla kunnon jauhelihakastikkeen jääkaappiin, siitä on ilo moneen eri ateriaan. 

Tällä kertaa jauhelihakastike löysi tiensä katuruokaan.


Sämpylän väliin pikkelöityä kesäkurpitsaa, eilistä jauhelihakastiketta (kylmänä) 
avomaankurkku pitkänä suikaleena sekä suippopaprikaa.
Todella hyvä ja kirpakka


Kesäkurpitsa pikkelsiä tein tänään lisää, kun entinen satsi tuli jo syötyä.
Tarvikkeet:

1 kesäkupitsa (laitoin puolikkaan kun oli niin iso)
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta

Raastetaan em. kasvikset.

Lämmitä vesi kattilassa. Lisää  rouhaisu suolaa. Anna kiehahtaa, lisää kasvikset. Anna kiehahtaa.
Sen jälkeen siivilöi kasvikset ja laita puhtaaseen purkkiin.
Lisää puolikaan sitruunan mehu.

Laita kattilaan 2,5 dl vettä
2 dl sokeria
1 dl etikkaa
Kiehauta.
Kaada seos purkkiin, jossa kasvikset on.
Anna jäähtyä.
Säilytä jääkaapissa.

Säilyy jääkaapissa n. 1 kk.

Hyvä lisuke monenlaisiin ruokiin.

Eulaalia




1 kommentti:

  1. Minäkin syön kylmää jauhelihakastiketta leivän päällä. Joskus teen lämpimiä voileipiä ja laitan päälle vielä juustoa ja sitten mikroon.

    VastaaPoista

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...