sunnuntai 21. elokuuta 2022

Kanttarellirisotto

 Eilen aamulla lähdin korin kanssa metsään, ajatuksena tattirisotto. Onneksi meninkin eilen, tänään on sadepäivä. Mutta kuinkas kävikään - tatit vaihtui kanttarelleiksi. En nimittäin löytänyt tatin tattia, mutta onneksi metsä on antoisa. Jos ei yhtä löydy, toista löytyy. Jo pelkkä metsässä hortoilu on niin keholle kuin mielelle hyvää tekevää.


Iso koppa jonka pohjalla löydöt


Pyöräytin ensin sienet kuivalla pannulla, jotta niistä lähtevä kosteus haihtuu.
Sieniä oli vähän vajaa litra.


Kun sienet oli kuivahtaneet, otetaan sivuun pannulta.
Lisätään pannuun voi-öljy ja annetaan sen lämmitä.
Sitten lisätään 3 kpl salottisipulia, 2 valkosipulin kynttä.
Kun sipulit on kuullottuneet, lisätään  3 dl risotto riisiä. 
Sekoitellaan, että riisi pala pannuun ja kun se näyttää läpikuultavalta 
lisätään kasvilientä pienissä erissä. Annetaan rauhassa imeytyä ja taas lisätään nestettä.
Yleensä tätä lisäystä tehdään 2-4 kertaa. Riippuen annoksen koosta.
Lopuksi lisätään nokare voita ja sekoitetaan.
Risotto on mehevän kosteaa.


Annokseen lisätään parmesan juusto, jota meillä sitä juuri tällä hetkellä ei ollut. 
Siispä mustaleima emmental sai luvan kelvata. Vähän se oli kyllä venyvää....


Risottoa jäi, joten se odottaa jatkokäsittelyä jääkaapissa.
Voi olla, että se löytää tiensä jonkun pikku piiraan sisälle....



Eulaalia

1 kommentti:

  1. Prisman pihalla niitä kanttarelleja tässäten myytiin, mutten ostanut, vaikka mieli teki kermaista kastiketta. Ostin Salesta Italia lautasella kana-kanttarellirisottoa torinolaisittain, kun sattui olemaan tarjouksessa. Hyväähän sekin oli, mutta kyllä täytyy itsekin tehdä sitä kermaista kanttarellikastiketta joku päivä. On se sentään ihan eri juttu. ;)
    Sataa, ihanaa! Onkin tässä saanut sisällä kärvistellä viikkotolkulla. Jospa piakkoin pääsisi jo ulos kävelyille ja tutustumaan uuteen vanhaan kaupunkiini 24 vuoden jälkeen. Paljon on muuttunut.

    VastaaPoista

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...