sunnuntai 21. elokuuta 2022

Lasagne

 Jauhelihakastike vol 3. Siis kolmas versio the jauhelihakastikkeesta. Yhdestä ja samasta 500 g:n paketista tehtyä. Kaksi henkilö on syönyt sitä jo perunan kanssa kastikkeena, sitten se löysi katuruoka-sämpylän väliin itsensä ja nyt tämä - lasagne. Kyllä kannattaa tehdä valmiiksi iso kastike - siitä saa monta eri versiota ruokaa - ja mikä parasta - ei mene mitään hukkaan mitään ja rahapussikin kiittää.

Koska meitä on vain kaksi syömässä, piti oikein miettiä, mihin vuokaan sen tällä kertaa teen. Yleensä teen tästäkin ison satsin ja osan pakastan tai sitten syöjiä on niin monta  ettei se siten kauaa kestä. Jauhelihakastikkeesta oli jo osa syöty, joten se saneli vähän ehtoja.

Löysin kaappien uumenista kivan matalan Arabia vuoan, jossa on vielä rottinki telinekin mukana. Kätevä nostaa pöydälle. Hurjan näköinenhän tämän kertaisesta lasagnesta tuli.


Liotan ensin lasagnelevyjä hetken vedessä. Siten ne on miellyttävämpiä käsitellä.
Enkä käytä vehnäjauho-juustokastiketta.
Teen mehukkuuden juustoilla. Tähän uppoaa kaikki juuston kannikat ja rippuset.
Myös raejuusto on kätevä, samoin juustoraaste.

Eilen kerätyistä kanttarelleista oli vielä saman verran käyttämättä kuin mitä risottoon meni.
Joten kanttikset pannulle, kosteus pois, lisätään nokare voita ja pyöräytetään kanttarellit siinä.
Aa että, maistuivat hyviltä lasagnessa. Antoivat myös kivaa rakennetta ruokaan.


Matala lättänä lasagne. Niin mun näköinen. Todella hyvä kahden hengen talouteen.
Tästä syödään kaksi eri kertaa.

Oli siis kerrassaan helppo tehdä tämän sunnuntain lounas. 
Hyvä ja maukas ruoka.

Ja muuten, nyt en jostain syystä pääse kommentoimaan... 

Eulaalia


3 kommenttia:

  1. Aha, nimettömänä onnistuu. Meni pitkä kommentti hukkaan.
    Ruusuperhonen.

    VastaaPoista
  2. Täytyy katella, missä täällä mättää, kun ei nimellä voi kommentoida.
    Viimeksi tuli monta liukupalkkia tuohon oikealle.
    Nyt näkyy vain yksi. Onkohan se kiinni kommentin pituudesta?
    No, tämä taitaa nyt onnistua.

    VastaaPoista

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...