keskiviikko 24. elokuuta 2022

Värikäs kanapata

 Että joskus on tilanteita, jolloin tekee mieli oikein ärmättiä ruokaa. Vielä kun rakastaa tehdä yhdenpadan ruokia, niin sörsseli on selvä. Tehdään värikäs (karibialainen) kanapata.

Aineksia tulee melkoinen määrä, mutta älä anna sen hämätä. Loppumaku kruunaa vaivan.

Otin pakkasesta valmiit Luomunokka kanafileet, jotka olivat kevyesti savustetut.

Näitä on muuten kätevä käyttää, kun ne sopivat niin moneen eri ruokaan.

Lämmitin paistipannussa ensin voi-öljyseoksen. 
Siihen lisäsin  kuivattu chili, korianteri, inkivääri, paprika ja curry.

Toisessa padassa lämpiää kookoskerma. 
Mausteena  kuivattu paprika ja kurkuma.

Sitten kasvikset: sipuli, valkosipuli, kesäkurpitsa, porkkana, paprika.
Kun kasvikset ovat muhineet mausteseoksessa, lisätään kypsät kanan palat.
Jotta nämä saavat osansa mausteista.
Koko satsi lisätään kookoskermaseokseen.

Toki nämä voi yhdessä pannussa/padassa tehdä, mutta kahdella se käy kätevästi.
Lisätään kasvisliemi, kuutioidut perunat ja vähän myöhemmin punaiset linssit.
Pata saa muhia rauhassa noin tunnin. Tarkistetaan maku.
Koska oma sörsselini oli vähän löysää, joten lisäsin linssit, jotta seos sakeutuu.

Sairaan hyvää sörsseliä.
 Pehmeän tulista, todella maukasta!

Meillä tämä toimi ihan näin hyvän leivän kera.  Tämä on sopivaa viikonloppuruokaa, koska aikaa menee jonkin verran. Mutta samasta satsista syö useamman kerran.
Meikin syömme tuosta 3 eri ateriaa. Eli yhteensä 6 annosta.

Näitä ruokia voit säätää ihan vapaasti omaan ruokavalioosi/-makuusi sopivaksi.

Eulaalia





1 kommentti:

  1. Että minä rakastin maustettuja, itämaistyylisiä ruokia! Jasmiiniriisiä ja chop sueytä, minun ja nuorimmaisen herkkua. Silloin ennen, kun vielä sain mausteita käyttää. Kyllä on ikävä niitä aikoja ja makuja!

    VastaaPoista

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...