tiistai 9. elokuuta 2022

Makkarapata

 Pataruuat ovat yksiä lemppareitani. Niitä tulee syksyn ja talven aikana tehtyä sillon tällön. Siitä tulikin mieleeni, että suhtaudun ruokaan sesonkien mukaan. Ei kaikkea tarvi koko ajan olla käsillä. Niin kuin tomaatit. Ne ovat nyt todella kypsiä ja hyvän makuisia, niitä käytetään nyt. Eikä tammikuussa, kun silloin on keinovaloilla saatu punaista pintaan, mutta maku jää jonnekin pakkasten kera. Mennään maku edellä.

Makkarapata kuulosta tylsältä ja tavalliselta. Mutta laitetaan pata laulamaan!

Tarvitaan hyvää makkaraa. Niin kuin nyt tämä Wigrenin Chorizo. Siinä on pikkusen potkua ja muutenkin maukas makkara. Kiva kuiva käppänä.

Makkarapataan - niin kuin kaikkiin pataruokiin - saa hukutettua vaikka mitä aineksia.
Paistetaan ensin makkaran palat pannulla voi-öljy-seoksessa. Samoin sipulit. Ja juurekset.
Pieni pyöräytys pannulla antaa kivasti alkuväriä aineksille.

Tarvikkeet:
4-6 Perunaa
 1 kpl Sipuli
Juureksia - porkkana, palsternakka, kesäkurpitsaa tms.
Tomaattia tuoreita tai purkista
Chorizo makkaraa tms.
Makeaa chilikastiketta  tai kuivattua chiliä - niin paljon kuin sielu sietää
Yrttejä - basilika, oregano yms.
Kasvisliemi - niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät
Annetaan muhia uunissa 1-2 tuntia. Toinen tunti tosin matalammalla lämmöllä.

Sit syömään.

Tämä on ruoka, jota voidaan lämmittää uudelleen. 
Hyvä ja maukas pataruoka.

Eulaalia



1 kommentti:

  1. Juuri viime viikolla tein nakkipataa. Mukavaa säväystä antoivat makeat maissit, joita löytyi pussillinen pakastimesta. Niihin (patoihin) todella voi upottaa mitä vain.

    VastaaPoista

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...