tiistai 9. elokuuta 2022

Peruna-purjokeitto

 Keitot ovat niin oivallisia ruokia, kun niitä voi lämmittää uudelleen. Uskoa tai älä, niin niiden maku paranee lämmitettäessä. Ikään kuin syvenee.

Peruna-purjokeitto on ollut kestosuosikki meillä jo pitkään.


Tarvikkeet:
Perunaa 6-8 kpl 
Purjo 1 kpl
Kasvislientä niin että kasvikset peittyy
Kermaa
Tarkista maku = suola.
Yrttejä

Ne pilkotaan. Laita pataan tai kattilaan tilkka öljyä ja nokare voita, annetaan niiden lämmetä ja lisätään ainekset kattilaan. Paista niin, että saavat vähän väriäkin. Sitten lisätään kasviliemi niin, että kasvikset peittyvät. Kun kasvikset kypsyvät, soseuta ja lisää kerma. Mitä kermaa sitten käytätkin. Meillä käytetään oikeaa  vanhanaikaista kermaa. Tarkista maku. Lisää ripaus suolaa, jos on tarvetta. Ja yrttejä.
Sitten syömään.
Lorauta keittolautaselle hyvää kylmäpuristettua oliiviöljyä. 
Leipä on hyvä lisä. 

Hyvää ruokahalua!

Eulaalia


2 kommenttia:

  1. Minun suosikkini on bataatti-sipulit-kukkakaalisosekeitto. Kaikki keitot ovat parempia myöhemmin kuin juuri valmistuneina. :)

    VastaaPoista
  2. Keitot ovat ihania ja niiden raaka-aineita voi vaihdella tilanteen mukaan :)

    VastaaPoista

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...