tiistai 9. elokuuta 2022

Ruokablogi

 

 Pyöräytetäänpä käyntiin uusi meikä-mummun ruokablogi.

Jospa ensin hieman taustaa...

Olen Mummu-ihminen (kaksi ihanaa pojanpoikaa) ja intohimoinen ruuan laittaja. Ruokablogiakin olen pitänyt muutaman vuoden ajan, joskus n. 18 vuotta sitten. Ajat muuttuvat, tekniikka muuttuu ja me sen myötä.

Ihmisen hyvinvointi on ollut lähellä sydäntäni koko aikuisiän ja – aika luonnollista – siihen liittyy myös hyvä ruoka. Ravinto, jota syömme. Sen pitäisi olla täysipainoista, jotta pysymme terveenä ja jaksamme hyvin. Iloisesta mielestä ei ole haittaa.

Kokkaustapani on hyvin simppeliä, yksinkertaistan lähes kaikki reseptit. Makua sentään on, eikä suinkaan siitä tingitä. Sitä onkin viimeisen 10 vuoden aikana tullut aika roimasti lisää. Ruoan pitää olla maistuvaa ja värikästä. Sanotaanhan, että ihminen syö myös silmillään. Siksi niillekin pitää olla katseltavaa. Ikäihmisten ruokaa, joka sopii kaikille.

Olen myös kova tuunaamaan ruokaa. Meillä ei juurikaan tule ruokahävikkiä.

Terveellinen ruoka on ajatuksissa. Kasvisruokaan olen tutustunut jo 70-luvulla. Arvaa vaan, mitä kasviksia silloin oli saatavilla. Perunaa ja kiinankaalia. Toista on nykyään, kaikkea on tarjolla pilvin pimein. Eikä me suinkaan niitä kaikkia edes tarvita.

Kaupassa meillä käydään harvoin. Eikä nykyään ns. kunnon ruokaa kaupasta ostetakaan. Täällä meilläpäin Satakunnassa on kerta kaikkiaan hyvin saatavana suoraan tuottajilta – ruokaa. REKO-yhteisö on huippu! Käyn myös torilla usein. Sinnekin on tullut vuosien saatossa tuttuja myyjiä, kuten perunakauppias, jolta saa kaikkia muitakin vihanneksia. Samoin kalakauppias. Kalaa me syödäänkin aika usein.

Niin, meillä on nykyään kahden hengen talous, joten reseptinikin on mitoitettu vähän sen mukaan. Usein kylläkin teen isompia satseja, niitä sitten syödään pari-kolme päivää. Saatan tehdä kaksikin eri ruokaa, joita vuorotellen syödään. On myös taloudellisempaa tehdä isompia satseja ruokaa. Kivahan se on, jos työpäivän jälkeen jääkaapissa odottaakin valmis ruoka, joka kaipaa vain lämmitystä.

Laatikko- keitto- ja pataruuat ovat eniten meillä käytössä. Ruokiin kannattaakin uhrata pieni ajatus ja suunnitella muutamaa päivää varten. Se tuo huomattavia säästöjä. 

Eikä sitten mennä nälkäisenä kauppaan!




Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan ruokamaailmaani!

Ilahdun kommentistasi!

Eulaalia

2 kommenttia:

  1. Nyt en ehdi enempiä naputtelemaan, mutta tulen paremmalla aikaa. Ja sitten täältä peseekin. :)

    VastaaPoista

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...