Olen jo pitkään pyöritellyt pakkasessa olevia kesäkurpitsan siivuja. Tänään tein niistä hmmm....muhennosta. Vai mikä sana sitä paremmin kuvaisi?
Olen aina käsitellyt kesäkurpitsat niin, että suolaan siivut ja annan niiden hikoilla. Mutta tällä kertaan teinkin sen pannussa. Eli pilkoin kesäkurpitsan pannulle, jossa oli voi-öljyseos. Annoin paistua niin kauan, että neste oli häipynyt.
Sitten lisäsin pilkottuna:
2 salottisipulia
1 iso valkosipulin kynsi
pätkä purjoa
Yrttisuolaa
Kun kasvikset oli hautunut pehmeäksi, kaadoin seoksen öljyttyyn vuokaan.
Seoksen päälle hain kasvihuoneesta yrtit:
Pesilja
Salvia
Oregano
Rosmariini
Pilkoin ja laitoin kasviseoksen päälle.
Muistat varmaan, kun tein tomaateista monenlaista.
Niinpä nyt otin ns. ketsuppia, joka oli aika tömäkästi maustettu, esiin.
Lisäsin siihen tomaattikuutioita 4 tomaatin verran.
Tämä mössö laitetaan vihreiden kasvisten päälle.
Vähän juustoraastetta pintaan, niin pysyy mehevänä.
Juu ja nestettä tähän ei lisätä. Sitä syntyy luonnostaan.
Se miksi tämä on melkein kasvisruokaa, on nuo kunnolla paistetut lammasmakkarat.
Isäntää pitää ajatella ja hän tykkää kyllä kasviksista kunhan kyljessä on jotain lihaisaa.
Tuo punainen kökkö on köyhän miehen lakkahilloa, eli porkkana-karviaishilloa.
Oli muuten hippasen hyvää makkaran parina.
Mutta niin kuin aina - soveltaa ja säätää voi oman makunsa mukaan.
Lähes kaikkea pitää kokeilla.
Ainakin kerran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti