tiistai 20. syyskuuta 2022

Kermainen tomaattipasta

 Tomaatit, jotka ostin pari viikkoa sitten, alkoivat vaatia jotakin tekemistä.  Niinpä tein niistä tomaattipastaa. Tällä kertaa oli siis tuoreet tomaatit antamassa makua. Jääkaapista löytyi myös nyssäkkä aamiaispekonia. Sekin pilkottiin sipulien kanssa muhimaan. Kuin myös kuivatut kanttarellit, joita heitin kourallisen sekaan. Rutistelin niitä ensin vähän kädessäni, loppu hoitua haudutuksessa.

En muuten kalttanut (kuorinut) tomaatteja etukäteen. Pilkoin ne vaan ja heitin pannulle sipulien kanssa. Hetken kuluttua niistä lähtee kuori eikä tarvitse kun nypätä se irti. Näin taas oikaisen tässäkin asiassa.

Mitkä värit! 
Tomaattisatsissa oli tummia, keltaisia ja punaisia tomaatteja.
Salottisipuli, punasipuli ja valkosipulinkynsi on hautumassa tomaattien kanssa.

Aikaa hyvä tomaattikastike vähän vaatii. 
Maku kyllä korvaa odottamisen.
Nesteeksi tässä vaiheessa pari desiä vettä.
Maustamiseen käytin basilikaa, oreganoa, yrttisuolaa, kuivattua paprikaa.
Ja, aina kun teen tomaatista ruokaa, lisään ripauksen fariinisokeria.
Näin ruokaan ei jää tomaatista kitkerää makua.

Hauduttamisen loppuvaiheessa lisäsin purkin Creme Fraichea.
Se teki soosista kivan kermaisen.


Lopuksi keitetty pasta kastikkeeseen.
Päälle voi laittaa juustoraastetta.
Käytin Port Salut juustoa.



Pasta oli chilillä maustettua. 
Sopi hyvin kastikkeen pariksi.

Tässä ruuassa tuli taas pengottua jääkaappia ja sieltä löytyi kummasti rippusia, 
joita yhdistämällä sai maukasta ruokaa.

Eulaalia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...