perjantai 2. syyskuuta 2022

Syksyinen Suikalepata

 Ilmojen jäähtyessä alkaa tehdä mieli tuhdimpaa ruokaa. Sitähän me täällä Pohjolassa tarvitsemme pitkän kylmän kauden aikana. Ruokaa, joka lämmittää ja täyttää vatsaa.

Tein suikalepataa (ensimmäinen kokeilu) Dexter naudan lihasta. Suikaleet olivat siistejä ja kauniisti leikattuja. Niin kuin aikaisemmin olen kertonut. Dexter-liha on vähärasvaista. 

Paistoin ensin lihapalat pannulla voi-oliiviöljyseoksessa.
 Maustoin tällä kertaa ainoastaan suolalla ja mustapippurilla.
Toki pikku loraus oli vinegretteä.

Koska ajatuksissa oli syyspata, tuli tähän lisukkeeksi kauden kasviksia (ja hedelmiä) 
Porkkana, salottisipuli, valkosipulin kynsi, kotimainen päärynä, kotimainen luumu n 5 kpl tuomaan makeutta kastikkeeseen.
Kun kasviksetkin oli kuullotettu pannulla, kaadetaan seos uunin kestävään vuokaan.

Ihan muuten huippua, kun nyt saa kotimaisia hedelmiä, kuten persikkaa ja päärynää. 
Nyt on niiden aika - syödä ja käyttää.

Hieman liian kuumassa, hieman liian kauan. Siksi vuoka on roiskeissa.
Laakerin lehti oli maustamassa kastiketta.
Uunissa noin tunti.

Keitetyt perunat. Annabelle on lajike ja sopii hyvin myös keittoperunaksi.
 Hieman pidempi keittoaika on tällä lajikkeella. 
Mutta hyvä, maukas peruna.


Simppeliä, maukasta ruokaa. Dexter- liha muistuttaa hieman riistan makua.
Tällasta pataa kannattaa tehdä esim. viikonloppuna, kun on enemmän aikaa.

Tässä padassa oli 500 g lihaa. Me kaksi syömme siitä 3 kertaa.
Eli kuusi annosta.
Joten, ei ruoka kallista ole, vaikka syö hyvin .
Pitää vain osata hieman suunnitella ja valita ostopaikat.

Eulaalia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...