Erilaisia leipiä tulee tehtyä silloin tällöin. Leipä on hyvä kaveri moneenkin eri ruokaan liittyen. Hyvällä leivällä on aina sijansa meidän käytössä. Olemme hakemalla hakeneet omaan suuhun sopivat konditoriat ja niitä käytämmekin. Itsekin tulee leivottua. Itse tehty leipä maistuu ainakin vieraille.
Tällä kertaa pähkäilin, teenkö kesäkurpitsapiiraan vai teenkö leipää. Yhdistin nuo kaksi asiaa. Välillä saa laiskottaa.
Leipään tarvitaan:
5 dl vettä
ripaus suolaa
1 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria (käytin fariinisokeria)
8-10 dl jauhoja (käytin puurohiutaleita puolet ja puolet tavallisia vehnäjauhoja)
Raastoin n. 10 cm palan kesäkurpitsaa. Pilkoin n. 10 cm purjoa. Lisäsin 1 reilun kokoisen valkosipulin kynnen. Maustoin kasvikset suolalla.
Tein ensin taikinan, lisäsin kasvikset ja koko sörsseli vuokaan. Käytin noin 23x30 cm vuokaa, johon laitoin leivinpaperin. Näin leipä tms. ota kiinni ja vuoka pysyy siistimpänä.
Leipä oli uunissa n. tunnin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti