Syksy saa minutkin innostumaan leipomisesta. Miten ihania onkaan taas nuo kanelin, inkiväärin, kardemumman jne. tuoksut ja maut!
Kun noita kotimaisia päärynöitä ja luumuja on viime aikoina ollut kivasti saatavilla, tein niistä piirakan/tortun.
Hurjan rustiikkisen näköinen, mutta maku on mainio.
Auringon säteetkin sinetöivät luomuksen.
Tarvikkeet:
Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
vajaa 2 dl sokeria
100 g sulatettua voita
purkki rahkaa
2 kananmunaa
Sekoitetaan kaikki ainekset sekoitetaan ja laitetaan vuokaan.
Päälle:
2 päärynää
luumuja en laskenut, mutta riittävästi
Näiden päälle.
kattilassa sulatettua voita n. 100g
kattilassa sulatettua voita n. 100g
2 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
Kunnes voi on sulanut, lisätään muut ainekset.
Koko hökötys uuniin.
Kyllä oli kivan maukas.
Siitä meni heti melkein lämpinä puolet omiin suihin.
Ihana syksy!
Ps. En pääse vieläkään kommentoimaan kommentteja.
Eulaalia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti