tiistai 6. syyskuuta 2022

Luumu-Päärynä-Torttu

 Syksy saa minutkin innostumaan leipomisesta. Miten ihania onkaan taas nuo kanelin, inkiväärin, kardemumman jne. tuoksut ja maut!

Kun noita kotimaisia päärynöitä ja luumuja on viime aikoina ollut kivasti saatavilla, tein niistä piirakan/tortun.

Hurjan rustiikkisen näköinen, mutta maku on mainio.

Auringon säteetkin sinetöivät luomuksen.

Tarvikkeet:
Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
vajaa 2 dl sokeria
100 g sulatettua voita
purkki rahkaa
2 kananmunaa

Sekoitetaan kaikki ainekset sekoitetaan ja laitetaan vuokaan.
Päälle:
2 päärynää
luumuja en laskenut, mutta riittävästi
Näiden päälle.
kattilassa sulatettua voita n. 100g
2 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
Kunnes voi on sulanut, lisätään muut ainekset.
Koko hökötys uuniin.

Kyllä oli kivan  maukas. 
Siitä meni heti melkein lämpinä puolet omiin suihin.

Ihana syksy!

Ps. En pääse vieläkään kommentoimaan kommentteja.

Eulaalia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...