Tämä viikko aloitetaan makkarasopalla. Sitä on pitänyt tehdä jo monena päivänä, mutta aina on tullut jotain muuta - muka - tähdellisempää...
Kattilallinen keittoa.
Tästä saadaan syödä ainakin pari päivää.
Hyvältä maistui.
Sillä välin, kun keitto kiehui, pilkoin juureksia pakkaseen.
Tein siis omat keittojuurekset. Samoja käytin myös makkarakeitossa.
Helposti juureksia jää jääkaappiin unohduksiin.
Näin ne ei jää nahistumaan ja tulee hienosti hyödyksi.
Pusseissa on porkkanaa, varsiselleriä, palsternakkaa ja purjoa.
Makkarasoppaan ainekset:
8 reilun kokoista perunaa
Juurekset
noin dl tomaattikastiketta (itsetehtyä)
vettä niin että kasvikset peittyy
2-3 kasvisliemikuutiota
Sillä välin, kun kasvikset kiehuu, paistetaan pilkottu makkara pannulla.
Lisätään keittoon loppuvaiheessa.
Annetaan kuitenkin kiehua keitossa hetken aikaa - antaa hyvää makua.
Lopuksi persiljaa tms.
Tomaattikastike antoi kivaa syvyyttä keittoon. Käytän aina keitoissa tuoreita juureksia ja pilkon ne itse. Näin saadaan hyvää makua keittoihin.
Eulaalia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti