maanantai 31. lokakuuta 2022

Makkarasoppa ja Keittojuurekset

 Tämä viikko aloitetaan makkarasopalla. Sitä on pitänyt tehdä jo monena päivänä, mutta aina on tullut jotain muuta - muka - tähdellisempää...

Kattilallinen keittoa. 
Tästä saadaan syödä ainakin pari päivää.

Hyvältä maistui.

Sillä välin, kun keitto kiehui, pilkoin juureksia pakkaseen.
Tein siis omat keittojuurekset. Samoja käytin myös makkarakeitossa.
Helposti juureksia jää jääkaappiin unohduksiin.
Näin ne ei jää nahistumaan ja tulee hienosti hyödyksi.
Pusseissa on porkkanaa, varsiselleriä, palsternakkaa ja purjoa.

Makkarasoppaan ainekset:

8 reilun kokoista perunaa
 Juurekset
noin dl tomaattikastiketta (itsetehtyä)
vettä niin että kasvikset peittyy
2-3 kasvisliemikuutiota

Sillä välin, kun kasvikset kiehuu, paistetaan pilkottu makkara pannulla.
Lisätään keittoon loppuvaiheessa. 
Annetaan kuitenkin kiehua keitossa hetken aikaa - antaa hyvää makua.
Lopuksi persiljaa tms.


Tomaattikastike antoi kivaa syvyyttä keittoon. Käytän aina keitoissa tuoreita juureksia ja pilkon ne itse. Näin saadaan hyvää makua keittoihin.

Eulaalia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...