Pyhäinpäivän lähestyminen sai aikaan leivontapäivän. Aikaisemmalta nimeltään tuo päivä on ollut Pyhäinmiestenpäivä. Sitä päivää vietetään myös sadonkorjuun päättymisen juhlana. Kekrinä. Silloin syödään pikkusen paremmin, tehdään arjesta juhlaa.
Olen tottunut viettämään tuota päivää sadonkorjuun juhlana. Myös sytytetään kynttilät ja muistellaan edesmenneitä, poisnukkuneita. Ollaan kiitollisia.
Tänään siis meillä oli leivontapäivä.
Pullaa ja pikkusuolaisia.
Suolaisissa on karitsan jauhelihaa.
Pulla on aina pullaa, vaikka toisesta pellillisestä unohtui voitelu ja sokerit päältä.
Eiköhän nekin syötyä tule.
Kimppu kukkia ruokapöydässä luo juhlavuutta
Vanha sokerikko toimii myös tuikkukippona.
Ruokapostaukset tulee myöhemmin....
Hyvää pyhäinpäivä viikonloppua!
Eulaalia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti