Keittojen aatelia on kyllä the Sipulikeitto. Pitkään haudutettuna siitä saa niin nautittavaa soppaa, että oksat pois. Oikeastaan tästä tuli kolmen sipulin keitto. Keltasipuli, salottisipuli ja valkosipuli. Kuinka vähistä aineksista voi syntyä näin hyvä keitto!?!
Paahdettu juustoleipä lisukkeena
Isännälle toki vähän paistettua pekonia leivän päälle.
Keittoon tuli:
n. 800 g sipulia = 4-6 keltasipulia, 4 valkosipulin kynttä ja 2 salottisipulia
kuullotetaan voi-öljyssä ensin 15 minuuttia
lisätään 1 tl sokeria - kuullotetaan ainakin puoli tuntia
Lisätään kasvisliemi, timjami ja laakerin lehti sekä 2 dl valkoviiniä
Annetaan hautua ainakin tunti.
Aivan ihastuttava keitto. Kokeile!
Eulaalia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti