sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Piperit ja risotto

 Tänään on taas piirun verran valmistettu joulua. Oli nimittäin leivontapäivä. Vaikken olekaan mikään leipuri, vaan enemminkin ruuanlaittaja, silti pitää vähän pipereitten tuoksua saada ilmoille. Varsinaisia joulupipareita en leiponut, vaan kaneliässiä ja kaurakeksejä.

Ikinä en enää tee pursottimen kanssa. Yleensä leivon pötkön, joka pätkin paloiksi ja 
pyörittelen käsin ässäksi. Näin niihin saa enemmän kaneli-sokeriakin.
Eiköhän nämäkin syötyä tule...

Kirjavaa paistoa, mutta sittenpähän on jokaiselle sopiva tummuus.

Koska oli leivontapäivä, ruokaa ei paljoa ajatusta annettu. 
Tämmösen päivän pelastus on risotto.
Kurkistus jääkaappiin.
Siellähän oli Atrian vuolukanaa paketin jämät, sehän riitti.
Lisäksi oli salottisipulia, valkosipulia ja pakkasesta kotimaista papua väriksi.

Sinihomejuuston loppukin löysi tiensä tähän ruokaan.
Hyvä ja maukas ruoka.

Vähän joulutunnelmaa

Eulaalia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...