Tänään on taas piirun verran valmistettu joulua. Oli nimittäin leivontapäivä. Vaikken olekaan mikään leipuri, vaan enemminkin ruuanlaittaja, silti pitää vähän pipereitten tuoksua saada ilmoille. Varsinaisia joulupipareita en leiponut, vaan kaneliässiä ja kaurakeksejä.
Ikinä en enää tee pursottimen kanssa. Yleensä leivon pötkön, joka pätkin paloiksi ja
pyörittelen käsin ässäksi. Näin niihin saa enemmän kaneli-sokeriakin.
Eiköhän nämäkin syötyä tule...
Kirjavaa paistoa, mutta sittenpähän on jokaiselle sopiva tummuus.
Koska oli leivontapäivä, ruokaa ei paljoa ajatusta annettu.
Tämmösen päivän pelastus on risotto.
Kurkistus jääkaappiin.
Siellähän oli Atrian vuolukanaa paketin jämät, sehän riitti.
Lisäksi oli salottisipulia, valkosipulia ja pakkasesta kotimaista papua väriksi.
Sinihomejuuston loppukin löysi tiensä tähän ruokaan.
Hyvä ja maukas ruoka.
Vähän joulutunnelmaa
Eulaalia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti