keskiviikko 15. maaliskuuta 2023

Keväinen kalakeitto

 Täällä rannikolla kun ollaan, on helppoa saada ostaa tuoretta kalaa. Joka torstai on tuoretori, josta löytyy myös kalakauppias. Niin kuin viime postauksessa taisin jo mainitakin. Samalla kertaa ostin myös pieniä lohifileitä. Koskaan aikaisemmin en niistä olekaan mitään tehnyt, joten nyt oli kiva kokeilla. Paistoin fileet reilulla kädellä maustettuna mm. tandoori-mausteseoksella. Maustoin aika vahvasti, koska ajattelin, etten heti tee niistä syötävää.

Lohi-rapupiirakka tuli toisesta fileestä ja toisesta - keväinen lohi-parsakeitto.


Ei mitenkään mairittelevan kaunis, mutta maku korvasi ulkonäön.

Sitten lohikeittoon.



Jösses, kun oli hyvä ja maukas keitto!

Keittoon tarvitaan:

1 iso keltasipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 porkkana
2-3 perunaa
pala juuriselleriä
2-3 laakerinlehteä
n. 1 l vettä
2 tl kuivattua rakuunaa
1 tl korianteri
suola
mustapippuri
1 dl valkoviiniä
1-2 dl kermaa
2 rkl voita
2 tl kurkumaa

Kuullota ensin pilkottu sipuli ja valkosipulit öljyssä ja lisää myös laakerinlehdet. Anna kuullottua noin 10 min. Lisää vesi. Anna kiehua rauhallisesti toiset 10 minuuttia. Lisää pilkotut juurekset.
Anna kiehua niin, että juurekset tuntuvat pehmeiltä.
Koska kala oli kypsää, se lisätään vasta lopussa. Yhdessä parsojen kanssa (pilkottujen).
Maustettu kala antoi vielä oman lisänsä keittoon.
Lopuksi lisää kerma, voi ja viini.
Halutessasi vielä yrttejä.

Tämä annos on kahdelle. Toki tästä syödään kaksi kertaa.

Kokeilemisen arvoinen keitto.

Eulaalia





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...