Hiihtolomaviikkoa mennään ja meillä oli omaa porukkaa yökyläilemässä. Oli pientä ja isoa Ukkoa. Todella mukava nähdä heitä!
Mitäs muuta kuin lihapullia ja perunamuusia.
Vihreä salaatti ja puolukkahillo.
Tämä ruoka maistuu kaiken ikäisille.
Yhtenä päivänä oli vähän isommat porukat paikalla ja heille laitettiin
Kukkoa punaviinissä ja
Lohkoperunat
Lisukkeena paistetut parsat
Ihastuin tähän vanhaan ranskalaiseen klassikkoruokaan viime syksynä käydessämme Serlachius museossa Mäntässä.
Tarvikkeet:
4 broilerifilettä
6 salottisipulia tai 2 punasipulia
3-4 valkosipulin kynttä
Pekonia
Tatteja tai jotain muuta sientä
Kasvisliemi
3 dl Punaviini
0,5 dl Brandyä
Pilko fileet niin, että yhdestä saat ainakin 3 palaa.
Pyörittele palat maissi-vehnäjauhoseoksessa tai jommassa kummassa jauhossa
Ruskista palat voi-öljyseoksessa.
Siirrä palat uunivuokaan.
Paista pannulla pekoni lisää sipulit ja sienet
Lisää kasvisliemi, punaviini ja brandy.
Anna hautua hetki.
Lisää seos kanan palojen päälle ja siirrä vuoka uuniin.
Lientä on hyvä olla niin, että juuri ja juuri peittyvät.
Anna paistua uunissa n. 1 tunti 200 astetta.
Filepalojen kypsyessä kuori perunat ja pilko ne lohkoiksi.
Lisää suola ja oliiviöljy.
Sekoita.
Voit paistaa samaan aikaan fileiden kanssa kiertoilmauunia käyttäen.
Anna tosin fileiden ensin paistua n. 30 min ennen kun lisää perunat samaan uuniin.
Perunat paistuu n. 45 min.
Ihan parasta kotikokille on, kun kipot tyhjenevät!
Eulaalia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti