Nakkikeitto on hyvä viikon aloitusruoka. Siitä kun saa syödä ainakin pari-kolme kertaa.
Kokeilin Kivikylän alppi-joku nakki. Kypsä makkara.
Kylmänä maistettuna ei mitään sen kummempaa, ehkä vähän tiiviimpi rakenne kuin ihan perusnakissa.
Niinpä sitä piti pikkusen maustaa.
Paistoin palat voi-öljyssä, johon lisäsin kuivattua paprikaa.
Se antoi vähän väriä ja ehkä pikkusen makuakin.
Pata porisee
Hyvää perusruokaa.
Keittoon tarvitaan:
Perunaa 4-6 kpl
Juuriselleriä pala
Purjoa pätkä
2 porkkanaa
Laakerinlehti
Kärtsätään ensin juurekset voi-öljyseoksessa niin, että saavat vähän väriäkin.
Lisätään kasvislientä siten, että juurekset peittyy.
Sillä välin kun em. kypsyvät, paistetaan nakit.
Lisätään nakit loppuvaiheessa keittoon, kuitenkin niin, että ehtivät lämmetä ja antaa makua.
Lopuksi persilja tms.
Hyvä leipä kylkeen, niin muuta ei tarvita.
Lämmittäessä keitot paranee.
Tällä on hyvä jatkaa viikkoa.
Eulaalia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti