tiistai 5. syyskuuta 2023

Kanasoosi ja perunat

 Hyvää arkiruokaa - kanaa ja perunoita.

Tällä kertaa oli Pesto-Basilika mausteiset kanafileet. En erityisemmin ole peston ystävä, mutta ajattelin kokeilla tässä muodossa.

Tästä se lähtee.
Sipuli, valkosipulin kynsi ja pensaspavut pakkasesta.
Pavut ovat kotimaisia ja pakastin ne - tai ne oli helppo pakastaa, 
kun olivat jo sopivissa pusseissa pakastettavaksi.

Kärtsäsin ensin kanan palat.
Lisäsin sipulisilpun, porkkanat ja pilkotun pinaatin.
Sitten lisäsin valkosipulin, kun olin vähentänyt lämpöä. 
Valkosipuli ei siedä kovaa lämpöä.

Soosiksi tämä saadaan lisäämällä 2 dl vettä,
puolikas liemikuutio, japanilaista soijaa, vinigretteä ja loppuvaiheessa
creme frechiä. 
Ihan lopuksi puristin vielä sitruunan mehua raikastamaan makua.

Kuorineen keitetyt perunat ja kanasoosi.
Hyvää ja ravitsevaa ruokaa.
Pestokin meni....
mutta en varmaankaan toista kertaa näillä mausteilla osta kanaa.

Eulaalia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...