keskiviikko 27. syyskuuta 2023

Kukkakaalipizza

 Silloin tällöin on hyvä pikkusen syvemmältä tutkia jääkaappia. Sieltä saattaa löytää mielenkiintoisia asioita. Niin kuin meillä. Löysin jo muutaman (ehkä vähän liikaakin) päivän takaisen kukkakaalin jämän. Siitä oli otettu - ainiin - kalakeittoonhan laitoin siitä.

Kukkakaali oli sen verran nahkea etten sitä enää pakastanut. Siitä siis piti keksiä jotain muuta. Muistan joskus törmänneeni kukkakaalipizzaan - ohjeena. Tuumasta toimeen ja reseptit esille. Eipä niitä kovin montaa ollutkaan. Eikä niistäkään löytynyt yhtäkään, joka olisi sopinut minun makumaailmaani. Mauttomia. 

Oli siis uuden kukkakaalipohjan reseptin aika.

1 kukkakaali 

pala purjoa pilkottuna

2 valkosipulin kynttä

loraus makeaa chilikastiketta

3 rkl itsetehtyä ketsuppia - jossa myös chiliä

Kourallinen juustoraastetta (laitoin myös raejuustopurkin jämän)

2 kananmunaa

Suolaa, yrttimaustetta.

Raasta/leikkaa kaali murusiksi. Lisää juustoraaste, kananmunat ja mausteet. Eli kaikki ainekset sekaisin. Kaada seos uunipellille, tasoita ohueksi levyksi. Lusikan pohjalla oli hyvä tasoittaa. Paista uunissa n. 30 min. noin 180 asteessa. Kuitenkin niin, että pohja saa hieman väriä.

Lisää päälliset. Laitoin Lyypekkiä muutaman siivun, punasipulin renkaita. Tässä vaiheessa on hyvä lisätä vielä juustoraaste päällimmäiseksi. Minulla sitä ei enää ollut, joten otin vahvasta sulatejuustosta nokareita. Eihän ne niin hyvin toiminut kuin juustoraaste. 

Tätä reseptiä voi varioida vaikka kuinka ja paljon.

Kuvassa pohja menossa uuniin täytteiden kanssa.

Aika hyvä pizzasta tulikin. 
Sitä oli kiva ottaa evääksi. 
Maistui myös kylmänä.

Eulaalia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...