Olen kasvattanut mm. ruusukaalia kasvihuoneessa ja huomannut epävarman sadon. Mutta, eilen siellä käydessäni huomansinkin ruusukaalit, jotka olivat "kypsyneet" Wau! Nehän näköjään tarvitseekin pitkän kypsymisajan. Lisää pieniä poikaisia on tulossa, jos vaan ilmat suosii.
Niinpä tein sitten ruusukaalipaistoksen.
Freesasin ruusukaalit ensin sipulin ja valkosipulin kanssa.
Lisäsin myös seesamin siemeniä pannulle.
Maustoin suolalla, punapippurilla ja vinegretellä
Paistos menossa uuniin.
Laitoin pohjalle ruusukaalisörsselin ja taittelin päälle ilmakuivattua kinkkua.
Sekä sinihomejuustoa
Kermasta ja cream freshistä, kananmuna ja suola sekä pippuri ja juustoraaste tuli päällimmäiseksi.
Lopuksi salvian lehdet.
Valmis paistos.
Pohjan tein itse.
2,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
n. 1 dl oliiviöljyä
0,5 dl Parmensan juustoa
Aineet sekoitetaan ja annetaan tekeytyä jääkaapissa noin puoli tuntia.
Tuli muuten kerta kaikkiaan rapsakka pohja!
Hyvä ja maukas oli koko paistos.
Eulaalia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti