lauantai 13. elokuuta 2022

Parsakaalikeitto

 Kasvikset ovat juuri nyt parhaimmillaan, joten niitä kannattaa käyttää.

Kävin aamulla paikallisella torilla, ajatuksena valmistaa tälle päivää kyssäkaalikeitto, mutta kuinkas kävikään, ei ainuttakaan kyssäkaalia. Joten piti tehdä uusi suunnitelma. Hyvän näköisiä parsakaaleja oli, joten sen ympärille kokosin ainekset.


Suunnittelin ruokaisaa keittoa päiväksi, koska illalla menemme dinnerille.
Keitto on kevyttä ja hyvin sulavaa, joten mitään ähkyä siitä ei tule.
Kuvassa ainekset keittoon. Sipuleista käytin kaksi, samoin valkosipulista kaksi kynttä.

Niin kuin varmaan huomaat, keitossa on muutakin kuin parsakaalia. 
Yhdistämällä eri aineksia saadaan syötäviä keittoja.

Kuullotin ensin kasvikset voi-öljyseoksessa, johon lisäsin kuivattua paprikaa, savustettua chiliä sekä caram masalaa. Annoin mausteitten lämmetä, näin niistä saadaan täyteläinen makumaailma.

Kasvikset pyöritellään mausteseoksessa ja annetaan paistua n. 10 min.
Valkosipuli lisätään vasta paiston loppuvaiheessa, jotta siitä ei tule kitkerää.
Myös 2 taatelia löytyy keitosta. Ne kivasti pyöristää makuja ja antaa pientä makeutta.
Annetaan kasvisten kypsyä kunnolla pehmeäksi. Varsinkin parsakaalin kantaosat kestää vähän kauemmin kypsyä.

Kun kasvikset on soseutettu, lisätään cream fresh tuomaan hapokkuutta sekä puolikas puristettu lime.
Kourallinen juustoraastetta kokoaa keiton syötävämmäksi.
Annetaan rauhassa näiden sulautua keittoon.

 Parsakaalikeitto
Keiton päällä loraus oliiviöljyä ja pilkottua purjon vartta

Lisukkeena pienet karjalanpiirakat, jossa on ripaus voita ja juustonpala päällä sekä timjamia.

Tarvikkeet Parsakaalikeittoon:

6 perunaa (Siikli)
1 purjo
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 parsakaali 
Mausteet:  savustettu chili, paprika, caram masala, 2 taatelia, 2 kasviliemikuutiota, 
1 Cream Fresh
kourallinen juustoraastetta
0,5 limen mehu


Eulaalia




1 kommentti:

  1. Parsakaali, nam! Nuorimmaisen kanssa aina kilpailtiin, kumpi ehtii ensin kaivamaan siskonmakkarakeitosta parsakaalit lautaselleen. Silloin, kun vielä sain mausteita käyttää, laitoin piirakoiden ja juuston päälle sitruunapippuria. Garam masalakin on nyt keillettyjen listalla. Onneksi sentään yrttejä voin syödä.

    VastaaPoista

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...