keskiviikko 7. syyskuuta 2022

Ruokaa suoraan tuottajilta

 En taaskaan voi olla hehkuttamatta. Eilen jo koin taas niin mielihyvää, kun kävimme lähi-lihakaupassa. Sieltä saamme tuoretta lihaa ja hinnat ovat ilman välikäsiä.

Tänään haimme kalaa suoraan kalastajan verkoilta. Tai, ei nyt ihan. Kyllä kalastaja oli perannut ja fileoinut kalat. Monen kymmenen ihmisen jono oli hyvissä ajoin ennenkun liike aukaisi ovet. Kalastaja otti jonosta kuvankin, koska menee huomenna ministerien juttusille, kun heillä on tieto, että rannikkokalastukselle ei ole kysyntää. Täällä rannikolla ollaan aivan toista mieltä. Täällä syödään villikalaa.


Paketeissa on kuhafileitä 26€/kg, Siikafilettä 26€/kg sekä Taimenfilettä 25€/kg. 

Siikafile onkin nyt jääkaapissa maustumassa graavisiiaksi. Ah, oikein vesi herahtaa kielen päällä, kun ajattelen huomen iltaa ja silloin syödään Pälkäneen Perunalimppua ja siihen päälle jotakin muutakin kuin graavisiikaa. Se nähdään sitten.

Loput kalapaketit meni pakkaseen. Pakastin on äärettömän hyvä apulainen.  Kunhan ei unohda sinne ruokaa. Pakastimen sisältöä pitää kierrättää. Näin siellä on tarjolla aina hyvää raaka-ainetta.

Tänä iltana oli vuorossa REKO. Siellä olikin aika kuhina, kun väkee sinkoili sinne tänne. Kaikki kuitenkin löysivät etsimänsä. Kyllä on ilo antaa suoraan tuottajalle raha tuotteista. Eikä pönkittää lasitorneja, joissa tuottajana hinnat poljetaan niin alas, jotta myyntivoitto olisi mahdollisimman iso ja näin lasitornit säilyisi.

5 kg sekalaisia "sekunda" tomaatteja.
Maksoi 10€

1 kg paprikoita. 
Nämäkään ei normi määräysten mukaisia.
 Ulkonäön perusteella.
Muttei se toki makua miksikään muuta.

Näistä syntyy ainakin ketsuppia. Ilman lisäaineita. Sekä tomaattikeittoa. Paholaisen hilloa.
Ja tiedä vielä., mitä kaikkea muuta.

Kyllä on todella ilo tehdä näistä ruokaa!

Eulaalia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...