Tämä päivä ei ole ollutkaan yhtä hektinen, kuten etukäteen vähän varauduin. Ehdin siis laittaa ruokaa. Ruoka on kuitenkin sellainen asia, että siitä ei tingitä. Suunnittelu on todella tärkeää, jotta saa hyvää ruokaa lähes joka päivä. Niin ja meillähän on borssikeitto jääkaapissa odottamassa hetkeään.
Lauantaista on tainnut meillä tulla varsinainen lähiruokapäivä sekä metsäpäivä. Niinpä tänäänkin halusin sukeltaa metsään koppa kädessä. Suppisaika on nyt parhaimmillaan eikä metsästä tarvitse tulla tyhjin käsin.
Ajatuksissa siis kuorineen keitetyt perunat ja sienisoosi.
Tästä tulikin ruusukaalisalaatti.
Tein sitten tässä muuten syksyn ensimmäisen salaatti salaatin.
Olemme toki kasviksia syöneet, mutta ne ovat pääasiassa olleet juureksia,
jotka on kypsenetty.
Paahdoin ruusukaaleja ensin uunissa. Mausteeksi tuli oliiviöljy, suola, punapippuri.
Noin 20 minuutin kuluttua lisäsin omenanpalat, jotka oli maustettu kanelilla sekä sinihomejuuston.
Tämä seos saa olla uunissa noin 15 minuuttia.
Yleensä loppuvaiheessa sammutan uunin ja jätän hautumaan uuniin mitä milloinkin siellä sattuu olemaan. Säästöä se on pienikin säästö.
Sienisoosiin halusin pientä uutta kulmaa, joten vilkaisu jääkaappiin.
Sieltä löytyi paketin pohja naudanlihameetwurstia, joka ei meillä saanut sen kummempaa käyttöä innostusta käyttää leivän päällä.
Niinpä se pääsi maustamaan tätä soosia. Pilkottuna.
Lisäksi kaksi salottisipulia
Kermaa
Timjamia
Annetaan rauhassa muhia ja kypsyä.
Samalla soosi saostuu.
Kuorineen keitetyt perunat ovat niin hyviä.
Maku säilyy paljon paremmin.
Isäntä meillä syö kuorineen, minä kuorin keitettynä.
Eläköön se pieni ero.
Edullinen hyvä ruoka.
Eulaalia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti