tiistai 3. tammikuuta 2023

Kasvis-linssikeitto

 Pyhät on juhlittu ja nyt on aika siirtyä terveellisimpiin ruokiin. Vaikken koskaan ole kokenut paino-ongelmia, on terveellisyys ja maku ollut aina ykkösenä. Vanhana kasvissyöjänä otin käyttöön jo monen vuoden takaa olevan kasvissosekeiton. Tällä kertaa lisäsin siihen punaisia linssejä ruokaisuutta lisäämään. Kuin myös puolikas keitettyä kananmunaa antoi kylläisyyttä.

Tämä keitto syntyy vähistä aineksista. Mitä milloinkin kaapista löytyy.
Peruna, porkkana, varsisellerin varsi, pala purjoa.

Kuullotin ensin kasvikset voi-öljyssä, jossa oli mausteena:
garam masala, paprika ja kurkuma.
Ne antavat kivasti näköä ja makua.

Aikansa makukylvyssä olleille lisätään vettä sen verran, että piettyvät.
Lisäsin myös pari kasvisliemikuutiota.

Kun kasvikset oli kypsiä, soseutetaan keitto.
Vasta sen jälkeen lisäsin linssit.
Ja lorauksen kermaa.

Pakkasesta persiljaa vihreyttä tuomaan.

Oli kyllä syötävän hyvää!
Vatsakin kiittää.

Keitot ovat ihania talviruokia. Niitä kun tekee padallisen, saa syödä useampana päivänä.
Keitothan tykkää lämmittämisestä.

Eulaalia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...