perjantai 6. tammikuuta 2023

Loppiaisruokaa

 Hyvää Loppiaista!

Loppiainen on pyhä, joten jotain pyhäruokaa silloin pitää olla.

Meillä se oli ahvenfileet ja tuunatut kasvispihvit. Viikolla tehdystä kasviskeitosta.

Ajatus kasvispihveistä ja ahvenfileistä sai aikaan pikkusen miettimistä. Mistä soosi?

Kalat laitetaankin uuniin ja soosi päälle. Entä salaatti. Laitetaan kalat salaattipedille. Voilá!

Ensin tutkimista, mitä jääkaapista löytyy. Siellähän oli pinkki kaali, purjo. Pakkasessa parsakaali ja porkkanaraaste. Salottisipuli ja valkosipuli. Siitä jo peti kalalle saadaan.

Ensin ne pitää pikkusen hauduttaa pannulla.


Väriä pitää ruoassa olla

Ahvenista on syytä poistaa kiilamainen osa, jotta ruodot saadaan minimoitua.
Samalla leikkaisin fileen kahteen osaan.

Päälle huntu, jossa oli kermaa, smetanaa, sinappia ja timjamia.
Päälle vielä parmesan juusto.

Keitoista on kiva tehdä pihvejä, kun se on jo valmiiksi kypsää ainesta.
Paistoaika lyhenee samalla.
Lisäsin keittoon 3 kananmunaa, sinihomejuustoa, maissijauhoa ja vähän vehnäjauhoa.

Hyvä, täyttävä ruoka. 

Eulaalia





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirto toiseen blogiin

 Pitkän pähkäilyn päätteeksi olen tullut siihen tulokseen, että jatkan ruokapostauksia tuolla uuden blogissa, jossa siis asumme ja pidimme s...