Hyvää Loppiaista!
Loppiainen on pyhä, joten jotain pyhäruokaa silloin pitää olla.
Meillä se oli ahvenfileet ja tuunatut kasvispihvit. Viikolla tehdystä kasviskeitosta.
Ajatus kasvispihveistä ja ahvenfileistä sai aikaan pikkusen miettimistä. Mistä soosi?
Kalat laitetaankin uuniin ja soosi päälle. Entä salaatti. Laitetaan kalat salaattipedille. Voilá!
Ensin tutkimista, mitä jääkaapista löytyy. Siellähän oli pinkki kaali, purjo. Pakkasessa parsakaali ja porkkanaraaste. Salottisipuli ja valkosipuli. Siitä jo peti kalalle saadaan.
Ensin ne pitää pikkusen hauduttaa pannulla.
Väriä pitää ruoassa olla
Ahvenista on syytä poistaa kiilamainen osa, jotta ruodot saadaan minimoitua.
Samalla leikkaisin fileen kahteen osaan.
Päälle huntu, jossa oli kermaa, smetanaa, sinappia ja timjamia.
Päälle vielä parmesan juusto.
Keitoista on kiva tehdä pihvejä, kun se on jo valmiiksi kypsää ainesta.
Paistoaika lyhenee samalla.
Lisäsin keittoon 3 kananmunaa, sinihomejuustoa, maissijauhoa ja vähän vehnäjauhoa.
Hyvä, täyttävä ruoka.
Eulaalia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti