Tammikuu ja perusruokaa - nakkikastiketta. Välillä on syytä muista näitä perus-klassikkoruokia.
Kivikylän vanhanajan nakkeja paistoin ensin pannulla, jotta saivat vähän väriä.
Sitten iso sipuli silputtuna.
Paistetaan niin, että sipulikin saa hieman väriä ja samalla kypsyy
Lisätään kasvisliemi n. 5-6 dl.
Loraus ketsuppia
Suurustin maissijauhoilla, niillä ruskean kastikkeen aineksilla.
Olisin lisännyt kastikkeeseen vielä porkkanaraastetta, mutten hätäpäissäni pakkasesta löytänyt.
Niinpä parsa sai kelvata. Siitä sai kivaa väriäkin.
Kuoripäälliset keitetyt perunat ja nakkikastike.
Mitä muuta ihminen voi toivoa?
Tätä ruokaa syödään taas parina päivänä.
Näin tulee säästöjä, sähkössä ja energiassa.
Iltapäiväkahville tein köyhät ritarit. Tällä kertaa kokeilin vohvelirautaa tähän hommaan.
Toimihan se.
Mutta maku ei ole sama kuin pannulla voissa paistettaessa.
Laitoin muna-maitoon kanelia, sokeria ja kardemummaa.
Ritarin päällä maustamatonta jugurttia ja säilöttyjä kirsikoita.
Eulaalia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti